S-a constituit Comisia care va evalua performanțele lui Alexandru Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

S-a constituit Comisia care va evalua performanțele lui Alexandru Stoianoglo

A fost constituită Comisia care va evalua performanțele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. O hotărâre în acest aprobată de către Consiliul Superior al Procurorilor. Potrivit legii, dacă activitatea procurorului va obține calificativul „nesatisfăcător” din partea comisiei de evaluare, acesta va fi demis de către șefului statului, la propunerea CSP, transmite IPN.

Constantin Șușu, membru CSP, a declarat că pe pagina web a CSP a fost plasată informația cu privire la candidaturile propuse, fiind oferită posibilitatea de a formula cereri de recuzare sau abțineri în privința membrilor propuși. Demersuri în acest sens nu au fost înaintate.

Astfel, în componența Comisiei se regăsesc Mariana Alexandru, fost procuror al Direcției Naționale Anticorupție din România, candidatură propusă de CSP, dar și ex-judecătoarea Lidia Bulgac, propusă de Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, din comisie mai fac parte expertul internațional Drago Kos, înaintat de Președinție, precum și avocatul Ion Matuşenco – din partea procurorului general suspendat. Ministerul Justiției a desemnat-o în comisie pe avocata Angela Popil.

Potrivit Regulamentului aprobat de CSP, în termen de cel mult 30 de zile, comisia va întocmi un raport motivat prin care va propune acordarea unuia dintre următoarele calificative: „excelent”, „bine”, „ nesatisfăcător”. Raportul cu calificativul propus va fi prezentat CSP, care va lua decizia finală privind acordarea unuia din calificativele menționate.

Alexandr Stoianoglo – acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat – este cercetat în arest la domiciliu. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat. Procedura de evaluare a performanțelor a fost inițiată ca urmare a unei sesizări a președintei Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: