„S-a lucrat până aproape de miezul nopții”. CEC va decide astăzi dacă Octavian Țîcu va fi sau nu înregistrat în cursa electorală
Full Article 2 minutes read

„S-a lucrat până aproape de miezul nopții”. CEC va decide astăzi dacă Octavian Țîcu va fi sau nu înregistrat în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală urmează să decidă în cadrul ședinței din seara de 5 octombrie dacă Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) va fi înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale. Despre acest lucru a anunțat deputatul pe pagina sa de Facebook.

Octavian Țîcu a lăudat membrii CEC pentru deschidere și a relatat că, în ajun, s-a lucrat până aproape de miezul nopții pentru verificarea listelor şi procesarea semnăturilor considerate eronate. Drept rezultat, ar fi fost depistate anumite greșeli.

„Aşa cum anunțam ieri, am mers la CEC pentru a ne face dreptate în urma notei informative care mă discalifică din campania prezidențială. Am avut parte de deschiderea totală a CECului pentru verificarea listelor şi procesarea semnăturilor considerate eronate. S-a lucrat până aproape de miezul nopții, timp în care s-au depistat numeroase lacune ale sistemului şi greşeli umane la completarea listelor”, a scris Țîcu pe pagina sa de Facebook.

Deputatul s-a arătat încrezător că va fi înregistrat în cursa electorală.

„Vă informez că am depăşit 16 mii semnături în 18 raioane, pe care, din lipsă de timp, le-am selectat pentru verificare. Ne vom prezenta la şedinţa CEC din această seară, unde avem toate speranțele că vom fi înregistrați. Mulțumesc susținătorilor care în aceste zile şi-au manifestat susținerea şi m-au încurajat. Acest fapt a jucat un rol important pentru noi şi pentru guvernare, care sper că a înțeles multe despre puterea noastră”, a subliniat candidatul PUN.

Amintim că, duminică, Octavian Țîcu a anunțat că CEC a refuzat să îl înregistreze, menționând că a fost anunțat despre aceasta decizie pe 3 octombrie, ziua în care urma să se lanseze în campanie. Deputatul neafiliat a mai spus că va organiza proteste.

De cealaltă parte, membrii CEC au declarat că decizia finală privind refuzul înregistrării lui Octavian Țîcu nu a fost luată și că politicianului i-a fost transmisă doar o notă preliminară, pentru ca acesta să poată combate constatările instituției.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt planificate pentru 1 noiembrie. Până acum, CEC a înregistrat 6 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Igor Dodon, Tudor Deliu, Violeta Ivanov și Maia Sandu.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: