S-au scumpit călătoriile cu transportul public din Comrat
Full Article 2 minutes read

S-au scumpit călătoriile cu transportul public din Comrat

Persoanele care vor utiliza transportul public din Comrat vor plăti o taxă mai mare. Prețul unei călătorii a crescut cu 1 leu. Decizia a fost luată de consiliul municipal Comrat și va intra în vigoare de la 1 decembrie.

Astfel, prețul pentru călătoria cu microbuzul pentru pasagerii cu vârsta mai mare de 12 ani va fi 4 lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani vor călători cu taxa de 2 lei, iar cei care au până la 7 ani – gratuit, relatează gagauznews.md.

O decizie asemănătoare a fost luată și la Cahul. Din 1 noiembrie curent, prețul unei călătorii în municipiu a crescut de la 3 la 5 lei. Anterior, mai multe întreprinderi care asigură prestarea serviciilor de transport public în municipiul Cahul au informat autoritățile locale că vor reduce numărul de unități de transport, iar o rută va fi sistată temporar. Agenții economici s-au plâns că suportă pierderi, din cauza tarifului prea mic, care nu ar acoperi cheltuielile.

Amintim că, în data de 25 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, a avut loc un protest al transportatorilor auto din țară. Manifestanții au claxonat timp de câteva minute, pentru a-și arăta nemulțumirea față de faptul că cei de la guvernare nu au răspuns solicitării lor de a majora prețul la călătorii sau de a le acorda subvenții. Aceștia au acuzat guvernarea și de faptul că ar proteja scheme de corupție. În cazul în care nu vor fi auziți, transportatorii au amenințat cu greva.

La rândul său, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că solicitările protestatarilor nu sunt justificate. „Spre exemplu, dacă la moment tariful Chișinău – Bălți este 80 MDL, ei doresc să fie 185. Un alt exemplu, Chișinău – Drochia, acum este 109 MDL, solicitarea este să fie 245 MDL. Aceste solicitări nu sunt justificate”, a argumentat Spînu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: