„Să aprobe decizia de a interzice exportul grâului până la 1 iulie”. Slusari cere convocarea CSS
Full Article 2 minutes read

„Să aprobe decizia de a interzice exportul grâului până la 1 iulie”. Slusari cere convocarea CSS

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a solicitat convocarea Consiliului Suprem de Securitate (CSS), cu participarea membrilor guvernului în exercițiu, pentru a aproba decizia de a interzice exportul de grâu.

„Am strigat timp de o lună că e nevoie de interzis exportul de grâu. Măcar a celui eliberat din rezerva de stat. Încă din martie am făcut tot posibilul ca niciun gram de grâu să nu iasă din portul Giurgiulești. Am prezentat niște cifre, care arată foarte clar că avem grâu în țara la limită. Răspunsul acestui guvern al lui Dodon a fost că avem grâu suficient”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a atenționat că „nava HACI, angajată de Vaja Jashi, încarcă nestingherit grâu în port pentru a fi exportat”. Slusari susține că „jumătate din cantitatea de 6 mii de tone deja este încărcată”.

În acest sens, Slusari a cerut convocarea Consiliului Suprem de Securitate.

„Solicit ca doamna președintă să convoace până seara Consiliul Suprem de Securitate cu raportul de la SIS și cu participarea membrilor guvernului, care tot în acea ședința să aprobe decizia de a interzice exportul grâului până la 1 iulie”, a mai spus Slusari.

Amintim că și pe 7 mai, Alexandru Slusari a anunțat că Trans-Oil intenționează să exporte 6000 de tone de grâu din rezervele de stat și a solicitat convocarea CSS, pentru a solicita guvernului introducerea interdicției la exportul de grâu.

Anterior, reprezentanții Trans-Oil au confirmat pentru NM că intenționează să exporte grâu din rezervele de stat, însă compania a precizat că nu încalcă legea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: