„Să fie adus acasă și să răspundă conform legii”. Dodon, despre scandalul cu anabolizante și implicarea lui Neguța
Full Article 2 minutes read

„Să fie adus acasă și să răspundă conform legii”. Dodon, despre scandalul cu anabolizante și implicarea lui Neguța

Președintele în exercițiu Igor Dodon susține că ambasadorul Republicii Moldova în Rusia Andrei Neguța trebuie revocat din funcție, dacă se va demonstra că este implicat în contrabanda cu anabolizante. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 8 decembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Nu am vorbit cu el. Consider că aceasta este o rușine pentru Republica Moldova, el trebuie retras și să răspundă, dacă este vinovat, conform legislației. Dacă se confirmă, dar eu nu am întrebat Procuratura dacă se confirmă sau nu. Cum altfel? Dacă-și permite astfel de lucruri și dacă într-adevăr așa-i. Să fie adus acasă și să răspundă conform legii”, a declarat Igor Dodon.

***

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Într-o conferință din 7 decembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a acuzat autoritățile că încearcă mușamalizarea cazului și a declarat că acestea vor încerca să dea vina pe șofer. Acesta a solicitat MAEIE să propună revocarea din funcția a ambasadorului Andrei Neguța.

La scurt timp, Procuratura a anunțat că șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, a fost pus sub învinuire. Investigarea cazului este exercitată de PCCOCS, de comun cu autoritatea vamală.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat că a inițiat o anchetă internă, însă nu a precizat dacă diplomatul

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: