„Sărbătoarea din acest an nu va însemna dulciuri în plină stradă”. Mesajele autorităților cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor
Full Article 3 minutes read

„Sărbătoarea din acest an nu va însemna dulciuri în plină stradă”. Mesajele autorităților cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Copiilor. Cu această ocazie, conducerea țării a adresat mesaje de felicitare.

Președintele Igor Dodon a atras atenția că, în acest an, sărbatoarea nu este marcată ca de obicei.

„Sărbătoarea din acest an nu va însemna întruniri colective, concursuri și concerte cu mulți participanți, înghețată și dulciuri oferite generos în plină stradă, însă va purta aceeași încărcătură simbolică, aceeași atenție și afecțiune din partea oamenilor pentru care sunteți centrul universului. Cu siguranța că lucrurile vor reveni la normalitate”, a scris Igor Dodon.

Tradițional, la întâi iunie, celebrăm cea mai frumoasă sărbătoare din calendarul anului – Ziua internațională…

Gepostet von Igor Dodon am Sonntag, 31. Mai 2020

Și președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi, s-a referit la influența pandemiei de COVID-19 asupra copiilor. Aceasta a îndemnat părinții și bunicii să manifeste grijă sporită față de copii pe timp de vacanță.

„Izolarea la domiciliu, lipsa de interacționare directă cu prietenii, regimul special al procesului educativ – au fost o încercare grea pentru copii și adolescenți, în timpul pandemiei. Acum ca niciodată au nevoie de mai multă înțelegere, empatie, conciliere și dragoste din partea Dumneavoastră. Oferiți-le cu orice ocazie!”, a scris speakerul parlamentului.

De Ziua Internațională a Copiilor adresez calde felicitări și urări de multă sănătate, bucurii și viitor senin tuturor…

Gepostet von Zinaida Greceanîi am Sonntag, 31. Mai 2020

Premierul Ion Chicu a adresat un mesaj de felicitare în cadrul briefingului de presă, după ședința conducerii de vârf a țării.

„Timpul de afară, dar și epidemia, din păcate, nu ne permite în acest an să sărbătorim așa cum ne place. Știu că foarte mulți părinți suferă că nu-și pot petrece sărbătoarea cu copiii în locurile publice, dar prioritatea noastră este sănătatea copiilor și eu sunt sigur că vom reveni la timpuri normale, când vom putea sărbători, cu toții, cu copilașii de mânuță”, a precizat șeful executivului.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a remarcat că viitorul țării depinde de investițiile în noile generații.

„Copiii sunt viitorul oricărei naţiuni, iar viitorul nostru depinde de cât de mult vom investi în noua generație, pentru a le oferi tot ce este mai bun, aici, acasă”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Copii rămânem mereu.Astăzi este ziua internațională a copiilor, astăzi este ziua tuturor.Cu toţii ne aducem aminte de…

Gepostet von Ion Ceban am Sonntag, 31. Mai 2020

Iar ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, și-a amintit de propria copilărie. În cadrul unei înregistrări video, acesta a povestit o întâmplare de pe vremea când era el însuși copil.

Mesaj de Ziua Internațională a copilului!

1 iunie este ziua când fiecare din noi își amintește de copilăria sa, deapănă amintiri și înțelege că acea perioadă este ireversibilă.Copiii sunt viitorul lumii, tocmai de asta trebuie să investim în ei tot ce este mai bun, dar în primul rând, grija și dragostea noastră.La mulți ani, dragi copii din toată lumea!

Gepostet von Pavel Voicu – Ministru al Afacerilor Interne am Sonntag, 31. Mai 2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a publicat o listă cu activități dedicate copiilor în această zi.

„În condițiile determinate de pandemia virusului COVID-19 vă îndemn să aducem zâmbetul pe buzele celor mici, oferindu-le timp, îmbrățișări, zâmbete, multă căldură și atenție!”, a scris ministrul Educației, Igor Șarov.

Dragi copii,Amintirile din copilărie întotdeauna trezesc în sufletul adulților un sentiment de melancolie și…

Gepostet von Igor Șarov am Sonntag, 31. Mai 2020

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

Potrivit datelor publicate pe 29 mai de Biroul Național de Statistică, la 1 ianuarie 2020, în Republica Moldova existau 583,2 mii de copii.

Rata natalității înregistrată în anul 2019 a constituit 12,2 născuți-vii la 1 000 de locuitori, fiind cea mai joasă din ultimii 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: