„Să vă stea în gât salariul; nici n-ai reușit să încălzești scaunul măcar”. Grosu, după ce comuniștii și socialiștii au părăsit ședința parlamentului
Full Article 3 minutes read

„Să vă stea în gât salariul; nici n-ai reușit să încălzești scaunul măcar”. Grosu, după ce comuniștii și socialiștii au părăsit ședința parlamentului

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a părăsit ședința extraoridanară a Parlamentului din 18 ianuarie. Opoziția a argumentat boicotul prin faptul că pe ordinea de zi nu au fost incluse proiecte de lege care să vizeze interesele poporului și au acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) că au convocat ședința pentru a modifica Codul Electorală, ca să-și „favorizeze candidatul la alegerile prezidențiale”. Drept replică la boicot, președintele Parlamentului Igor Grosu le-a dorit comuniștilor și socialiștilor „să le stea în gât salariu” pentru ziua actuală.

Opoziția a boicotat ședinta extraordinară a Parlamentului

În debutul ședinței, deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat că Republica Moldova este „un stat capturat”, în condițiile în care Curtea Constituțională a respins acum câteva zile validarea mandatului de parlamentar al candidatului supleant BCS Svetlana Popa, din cauza unei decizii judecătorești în privința acesteia.

De asemenea, Batrîncea a menționat că pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare nu au fost incluse inițiative legislative importante, iar majoritatea parlamentară se preocupă „din nou cu modificarea legii cu privire la procuratură (acest subiect a fost exclus de pe ordinea de zi) și a Codului Electoral”.

În afara faptului că iar vreți să modificați a câta oară Codul Electoral, doar să favorizați candidatul vostru la alegerile prezidențiale, noi nu vedem nimic ce ar viza interesele poporului. Oamenii au primit facturi foarte mari, inclusiv și pentru încălzire de tranzit. Fondul de asistență socială în perioada rece a anului s-a redus de la 5 miliarde până la 800 de milioane. Oamenii așteaptă soluții de la cei de la guvernare, iar noi asistăm la sesiune extraordinară de dragul sesiunii extraordinare, că uite trebuie să ne clarificăm cu referendumul, cu alegerile prezidențiale”, a adăugat acesta.

Ulterior, în semn de protest, socialiștii și comuniștii au plecat de la ședință.

Grosu: „Să vă stea salariul de astăzi în gât”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a venit cu o replică la boicotul deputaților din opoziție. „Stimați colegi, eu îmi pun întrebarea: de ce ați mai venit?”, a spus el.

La întrebarea lui Grosu pe fundal a răsunat cuvântul „salariul”.

Salariul să-l luați pe ziua de azi. Da. Eu zic să vă stea salariul de astăzi în gât. Scuzați pentru așa o urare. Câtă nesimțire: să vii și să pleci. Nici n-ai reușit să încălzești scaunul măcar”, a adăugat șeful legislativului.

Batrîncea: „Suntem la serviciu și apărăm interesele publice”

Eventual, într-un briefing de presă, Vlad Batrîncea a venit cu o replică pentru Igor Grosu, referitor la motivul pentru care au mai venit la ședința extraordinară a legislativului, dacă tot au părăsit-o la scurt timp.

E grav ce se întâmplă. Și această sesiune extraordinară a Parlamentului nu trebuie să ne reproșeze domnul Grosu că „uite, de ce noi am venit în Palament dacă boicotăm ședința”. Am venit că ne-au adus în această instituție pe noi ne-au adus cetățenii Republicii Moldova, alegătorii Republicii Moldova. Noi aici suntem la serviciu și apărăm interesele publice”, a spus el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: