„Sănătatea și viața condamnaților nu este expusă vreunui pericol”. Autoritățile se justifică cu privire la greva foamei din Penitenciarul din Rezina
Full Article 2 minutes read

„Sănătatea și viața condamnaților nu este expusă vreunui pericol”. Autoritățile se justifică cu privire la greva foamei din Penitenciarul din Rezina

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) informează că deținuții, care au anunțat pe 7 noiembrie greva foamei, sunt supravegheați zilnic de medicul instituției și asistați de un specialist-psiholog, iar sănătatea și viața acestora nu ar fi expusă vreunui pericol. Precizările au fost făcute, după ce ieri avocatul Arsen Saruhanyan a declarat că situația condamnaților la detențiune pe viață, în Republica Moldova, se agravează zilnic. 

Administrația Națională a Penitenciarelor informează că 11 persoane condamnate la detențiune pe viață se află în greva foamei. Deținuții solicită să li se asigure dreptul la eliberare condiționată, pe motivul condițiilor proaste din închisoare.

„Din momentul declarării grevei foamei, administrația instituției penitenciare a asigurat separarea deținuților, cerință prevăzută de lege, în același timp a fost asigurată examinarea medicală a stării de sănătate. Deținuții aflați la greva foamei sunt supravegheați zilnic de medicul instituției și asistați de un specialist-psiholog, astfel sănătatea și viața condamnaților nu este expusă vreunui pericol”, informează ANP.

Totodată, instituția susține că au anunțat Ministerul Justiției în acest sens, iar în cel mai scurt timp plângerile deținuților vor fi analizate pentru a identifica soluții corespunzătoare.

Amintim că pe 13 noiembrie avocatul Arsen Saruhanyan a declarat că „în cazul în care nu se vor audia persoanele pentru a analiza motivele care au dus la greva foamei, vor apărea consecințe grave”.

Și în decembrie 2019, 14 persoane care au fost condamnate la închisoare pe viață și își ispășesc pedeapsa în penitenciarul din Rezina au declarat greva foamei. Deținuții au solicitat să li se asigure dreptul la eliberare condiționată, pe motivul condițiilor proaste din închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: