Sandu, de Ziua Națională a Lecturii: În acest an, vom continua campania de promovare a lecturii cu noi forțe, la turații mai mari
Full Article 2 minutes read

Sandu, de Ziua Națională a Lecturii: În acest an, vom continua campania de promovare a lecturii cu noi forțe, la turații mai mari

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj către toți iubitorii de lectură, pe 14 februarie – zi în care este marcată Ziua Națională a Lecturii. Șefa statului a îndemnat populația țării să citească și a dat asigurări: campania națională de promovare a lecturii „Cartea Deschisă” va continua și în acest an.

„Fiecare carte citită ne îmbogățește și fiecare dintre noi, fie că suntem copii sau deja maturi, are dreptul la întâlnirea cu cărțile sale. Pentru a facilita apropierea dintre oameni și cărți, dintre autori și cititori, anul trecut, de Ziua lecturii, am lansat campania națională de promovare a lecturii „Cartea Deschisă”. M-am bucurat să văd că atâtea cluburi de lectură din toate colțurile țării, din școli mari și mici, din centre pentru tineret și pentru seniori, din universități și colegii s-au înscris pe platforma Cartea Deschisă”, a spus președinta.

Șefa statului a subliniat că, în 2023, zeci de scriitori din Republica Moldova și România s-au întâlnit cu cititorii lor, la Edineț și Călărași, la Drochia și Fălești, în Dubăsari sau Anenii Noi. De asemenea, potrivit șefei statului, mii de tineri au avut șansa să vadă pe viu un autor de carte, să țină în mâini noi apariții editoriale de pe ambele maluri ale Prutului.

„Le mulțumesc tuturor scriitorilor care au oferit din timpul lor creând punți între cărți și oameni, între idei și minți tinere. Precum le mulțumesc și tuturor acelor însuflețitori ai cluburilor de lectură, fără de care apropierea de carte ar fi mai anevoioasă. Vom continua campania de promovare a lecturii și în acest an. Cu noi forțe, la turații mai mari. Vă invit să deschidem, deci, toate cărțile!”, a punctat președinta Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: