Șase actori din Moldova și România, apreciați cu titluri onorifice și ordine: Petru Hadîrcă s-a ales cea mai înaltă distincție a statului
Full Article 2 minutes read

Șase actori din Moldova și România, apreciați cu titluri onorifice și ordine: Petru Hadîrcă s-a ales cea mai înaltă distincție a statului

Petru Hadîrcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, s-a ales cu „Ordinul Republicii” – cea mai înaltă distincție a statului. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta Maia Sandu. Șefa statului a apreciat cu titluri onorifice și 4 actrițe ale Teatrului „Mihai Eminescu”. Iar actorul de teatru român, Emil Boroghină, s-a ales cu „Ordinul de Onoare”. 

Maia Sandu a semnat un decret prin care unii artiști ai Teatrului Național „Mihai Eminescu” s-au ales cu titluri onorifice. Titlurile au fost acordate „pentru merite deosebite în promovarea artei teatrale naționale și a valorilor spirituale universale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională”. Actrița Diana Onica a primit titlul onorific „Artist al Poporului”, actrițele Ana Cuzmenco, Cornelia Suveică și Olesea Svelcă – titlul onorific „Artist Emerit”.

Maia Sandu a semnat un decret și pentru conferirea „Ordinului Republicii” lui Petru Hadîrcă „în semn de apreciere a meritelor deosebite în afirmarea artei teatrale naționale, pentru măiestrie profesională și succese remarcabile în activitatea de creație, precum și pentru contribuția substanțială la promovarea valorilor spirituale ale neamului prin temele abordate și prin organizarea de evenimente culturale de un înalt simbolism”. Hadîrcă este actor, regizor, director general al Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Un alt decret semnat de Maia Sandu prevede oferirea „Ordinului de Onoare” lui Emil Boroghină „în semn de înaltă apreciere a activității de creație, pentru merite deosebite în dezvoltarea, promovarea și afirmarea artei teatrale românești pe plan internațional, precum și pentru contribuție substanțială la consolidarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România”. Emil Boroghină este actor de teatru român.

Cele trei ordine au fost semnate pe 12 septembrie. Înainte de aceasta, pe 10 septembrie, Maia Sandu a semnat un decret prin care a conferit „Ordinul de Onoare” actriței Mariana Mihuț și actorului Victor Rebengiuc. Ambii sunt actori români.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: