Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă ar putea intra în carantină
Full Article 2 minutes read

Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă ar putea intra în carantină

Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă ar putea intra în carantină dacă o decizie în acest sens va fi luată de către Comisia Situații Excepționale. Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 8 aprilie.

„Pe platforma punctului focal a fost luată decizia de a înainta recomandarea Comisiei Situații Excepționale de a institui regim de carantină în satul Talmaza. Înțelegem că este un sat mare cu un număr impunător de populație, dar reieșind din numărul celor infectați în acest sat, vrem să prevenim anumite efecte care pot urma ca rezultat al înregistrării a 29 de cazuri de persoane infectate. Toate măsurile întreprinse sunt luate pentru prevenirea infecției. În cazul în care, Comisia Situații Excepționale va lua acea decizie de a institui regimul de carantină, vom comunica cu autoritățile pentru a asigura condițiile corespunzătoare”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Menționăm că anterior, autoritățile locale din satul Talmaza au anunțat despre instituirea carantinei după ce patru localnici au fost infectați cu COVID-19.

În Republica Moldova au fost confirmate 1056 cazuri de coronavirus. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în raionul Soroca și Ștefan Vodă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: