Facebook/Corneliu Padnevici

Sau consens în parlament, sau anticipate. Declarația Platformei legislative „Pentru Moldova”

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” insistă asupra reluării imediate a activității Legislativului. Într-o declarație publicată pe 17 noiembrie, cei 15 deputați neafiliați și deputații fracțiunii „Partidului ȘOR” menționează că există doar două opțiuni privind viitorul activității parlamentare: sau „un consens” sau dizolvarea legislativului și stabilirea alegerilor anticipate.

Într-o declarație publicată pe 17 noiembrie, reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” semnalează faptul că activitatea parlamentului rămâne paralizată și „nu există nici o explicație rațională în acest sens”:

„Toate motivele neanunțate ce stau la baza blocării activității parlamentului poartă un pronunțat caracter intrigant. În orice caz, astfel de concluzii se impun, urmărind declarațiile unor politicieni marginali, care încearcă din răsputeri să se înscrie în „noua realitate politică” pentru a-și păstra fotoliile de deputat. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” insistă asupra reluării imediate a activității Legislativului. Considerăm că orice înțelegeri secrete, care urmăresc păstrarea cu orice preț a mandatelor de parlamentar, influența și puterea, nu au nici un sens și nu pot fi sprijinite de societate. Prin urmare, acestea vor fi lipsite de legitimitate”.

Cei 15 deputați neafiliați și ai fracțiunii Partidului „ȘOR” susțin că în următoarele două săptămâni, deputații trebuie să ia o decizie importantă cu privire la activitatea de mai departe a parlamentului.

„Considerăm că actuala componență a parlamentului are două soluții: să ajungă la un consens în numele țării, dezvoltării acesteia și salvării cetățenilor sau să fie dizolvat Parlamentul și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru trebuie decis în următoarele două săptămâni. Pentru unii dintre actualii deputați acest lucru ar putea însemna un sfârșit cumplit. Însă așa e mai bine decât dezastrul continuu pentru întreaga populație a țării”, au conchis aceștia.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: