Sau consens în parlament, sau anticipate. Declarația Platformei legislative „Pentru Moldova”
Full Article 2 minutes read

Sau consens în parlament, sau anticipate. Declarația Platformei legislative „Pentru Moldova”

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” insistă asupra reluării imediate a activității Legislativului. Într-o declarație publicată pe 17 noiembrie, cei 15 deputați neafiliați și deputații fracțiunii „Partidului ȘOR” menționează că există doar două opțiuni privind viitorul activității parlamentare: sau „un consens” sau dizolvarea legislativului și stabilirea alegerilor anticipate.

Într-o declarație publicată pe 17 noiembrie, reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” semnalează faptul că activitatea parlamentului rămâne paralizată și „nu există nici o explicație rațională în acest sens”:

„Toate motivele neanunțate ce stau la baza blocării activității parlamentului poartă un pronunțat caracter intrigant. În orice caz, astfel de concluzii se impun, urmărind declarațiile unor politicieni marginali, care încearcă din răsputeri să se înscrie în „noua realitate politică” pentru a-și păstra fotoliile de deputat. Platforma parlamentară „Pentru Moldova” insistă asupra reluării imediate a activității Legislativului. Considerăm că orice înțelegeri secrete, care urmăresc păstrarea cu orice preț a mandatelor de parlamentar, influența și puterea, nu au nici un sens și nu pot fi sprijinite de societate. Prin urmare, acestea vor fi lipsite de legitimitate”.

Cei 15 deputați neafiliați și ai fracțiunii Partidului „ȘOR” susțin că în următoarele două săptămâni, deputații trebuie să ia o decizie importantă cu privire la activitatea de mai departe a parlamentului.

„Considerăm că actuala componență a parlamentului are două soluții: să ajungă la un consens în numele țării, dezvoltării acesteia și salvării cetățenilor sau să fie dizolvat Parlamentul și să fie fixată data alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru trebuie decis în următoarele două săptămâni. Pentru unii dintre actualii deputați acest lucru ar putea însemna un sfârșit cumplit. Însă așa e mai bine decât dezastrul continuu pentru întreaga populație a țării”, au conchis aceștia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: