Scăldatul în lacurile din capitală nu este recomandat. Specialiștii au depistat bacterii periculoase
Full Article 1 minutes read

Scăldatul în lacurile din capitală nu este recomandat. Specialiștii au depistat bacterii periculoase

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică atenționează populația că scăldatul în lacurile din municipiul Chișinău nu este recomandat, din cauza necorespunderii cerinţelor sanitaro-epidemiologice. Mai mult, în perioada pandemiei de COVID-19, este interzis accesul în zonele de agrement, inclusiv scăldatul.

Potrivit rezultatelor cercetărilor de laborator ale calităţii apei, efectuate de către specialiştii ANSP pe parcursul lunii iunie, în lacurile din ţară s-a constatat prezenţa bacteriilor coliforme şi E. Coli, care au fost atribuite clasei IV-V de poluare, fapt ce prezintă un risc sporit pentru sănătatea populaţiei. De asemenea, în zona de agrement ,,Vatra” a fost depistat vibrionul holerei Non-01, care poate fi un pericol iminent prin bolile diareice acute.

ANSA mai informează că în zonele de agrement „Vatra” şi „Vadul lui Vodă”, în probele de nisip, a fost depistată toxocara canis, care poate provoca ,,toxocaroză” – boală parazitară, atât la copii, cât şi la adulţi. De asemenea, deşeurile menajere lăsate de populaţie în urma odihnei influenţează nefast calitatea nisipului, solului şi a apei din lacuri.

În acest sens, cetăţenii sunt îndemnaţi să respecte recomandările autorităţilor în domeniul sănătăţii publice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: