Sceretarul general al Consiliului Europei a avut o întrevedere cu președinta Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Sceretarul general al Consiliului Europei a avut o întrevedere cu președinta Republicii Moldova

Președinta țării Maia Sandu a avut, pe 22 noiembrie, o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei, care se află într-o vizită în țara noastră.

„Am vorbit despre realizarea proiectelor incluse în Planul de Acțiuni pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024, ce vizează asigurarea integrității actorilor din justiție, combaterea violenței împotriva copiilor și femeilor, susținerea presei și alte domenii. Am menționat ratificarea recentă, la Chișinău, a Convenției de la Istanbul, care dovedește angajamentul autorităților țării de a aborda cu toată seriozitatea problema violenței în familie, care afectează foarte multe femei din Moldova”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a discutat cu Marija Pejčinović și despre cooperarea în domeniul reformei justiției și a luptei anticorupție, prioritatea principală a guvernării de la Chișinău.

„Apreciem recomandările Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei, creat pentru a sprijini efortul Republicii Moldova în acest domeniu. Autoritățile și-au propus să acționeze ferm pentru a scoate justiția moldovenească din prinsoarea grupurilor corupte, iar sprijinul partenerilor de dezvoltare este foarte prețios în aceste condiții. De 26 de ani, Consiliul Europei este un partener de încredere al țării noastre în procesul de democratizare și apărare a drepturilor omului în Moldova. Dorim să dezvoltăm acest parteneriat în continuare pentru a construi o societate deschisă și prosperă, în care drepturile oamenilor sunt respectate pe deplin”, a mai menționat președinta țării.

Vizita Marija Pejčinović Burić în perioada 21 – 23 noiembrie include întrevederi și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, președintele Parlamentului Igor Grosu, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, ministrul justiției Sergiu Litvinenco și bașcanul UTA Găgăuzia Irina Vlah.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: