Schemă de fraudă a masei lemnoase pusă la cale de angajații Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Orhei
Full Article 1 minutes read

Schemă de fraudă a masei lemnoase pusă la cale de angajații Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Orhei

Patru angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Orhei sunt vizați într-un dosar de delapidare a masei lemnoase din fondul forestier. Bănuiții ar fi introdus date eronate în sistem, obținând astfel venituri ilicite substanțiale prin înstrăinarea ilegală a masei lemnoase. Reprezentanții Centrului Național Anticorupție, împreună cu cei ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au efectuat percheziții la domiciliile acestora.

Oamenii legii, în urma unor percheziții, au descoperit că suspecții, printre care se află și un fost director al întreprinderii silvice, gestionau o schemă infracțională. Aceștia ar fi falsificat date privind volumul și tipul masei lemnoase recoltate în cadrul tăierilor autorizate, generând în mod ilegal un surplus pentru vânzare.

Funcționarii au vândut acest lemn obținut ilegal persoanelor apropiate la prețuri reduse, care ulterior îl comercializau populației la prețuri mari.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate documente și alte dovezi legate de caz. Două dintre persoanele implicate au fost arestate pentru 72 de ore.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: