„Școlile, primele care se deschid și ultimele care își sistează activitatea”. Ministerul Sănătății nu va propune revenirea la studiile online
Full Article 2 minutes read

„Școlile, primele care se deschid și ultimele care își sistează activitatea”. Ministerul Sănătății nu va propune revenirea la studiile online

Autoritățile din sănătate nu intenționează să propună revenirea școlilor din Moldova la studiile în regim online. Potrivit recomandărilor internaționale „școlile sunt primele care se deschid și ultimele care își sistează activitatea”. Declarația a fost făcută de Svetlana Nicolaescu, secretara de stat la Ministerul Sănătății cadrul unei conferințe de presă, din 12 octombrie.

La apariția cazurilor de Covid în instituțiile de învățământ este important să se intervină cu măsurile epidemiologice, iar clasa sau grupa să fi plasată în carantină, susține Svetlana Nicolaescu. Potrivit ei, la moment „nu avem situații care să ne pună în gardă”. În context, ea a remarcat:

„Cea mai bună protecție a copilului sunt părinții vaccinați, scade semnificativ riscul de infectare”, a specificat Nicolaescu.

Fiind întrebată de jurnaliști dacă în Republica Moldova nu se introduce testarea obligatorie a copiilor, așa cum se practică în alte state, secretara de stat menționat că la necesitate se va interveni și cu acest mecanism.

„Noi nu avem o strategie de testare universală. În funcție de evoluția epidemiologică, dacă va apărea necesitatea instituirii acestei măsuri, cu siguranță vom interveni. Avem teste suficiente”, a mai spus Svetlana Nicolaescu.

Amintim că în ultima decizie a Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică, prevede ca elevii și studenții care au fost plasați în carantină, după un caz confirmat de Covid, vor putea reveni la ore după șapte zile și nu după 14, cum era anterior. Aceștia vor pute efectua teste gratuit la Centrele medicale din țară.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: