„Scopul este destabilizarea situației economice”. ANRE denunță un boicot organizat de anumiți participanți de pe piața produselor petroliere
Full Article 2 minutes read

„Scopul este destabilizarea situației economice”. ANRE denunță un boicot organizat de anumiți participanți de pe piața produselor petroliere

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) susține că unii „participanți de pe piața produselor petroliere” s-ar fi alăturat unui boicot, menit să de destabilizeze situația economică din țară. Declarația a fost făcută după consultările publice cu privire la metodologia nouă de calcul a prețurilor angro la carburanți.

ANRE a atenționat că, în comportamentul unor participanți de pe piața produselor petroliere în ultimele săptămâni se atestă mesaje cu caracter tendențios, existând bănuieli rezonabile de a le încadra într-un boicot organizat care are drept scop destabilizarea situației economice din țară.

„Prin răspândirea în mass-media a unor informații denaturate și sesizarea efectuată ieri către Procuratura Generală și alte autorități publice, un participant din piața cu amănuntul a efectuat o tentativă de a bloca ședința de astăzi. Acțiuni similare, care se suprapun cu cele ale companiilor petroliere menționate mai sus, pot fi observate și din partea unor așa-numiți experți, care lansează în public mesaje conținând informații false sau analize care par să fie făcute la comandă. ANRE consideră că asemenea fenomene nu pot fi tolerate și urmează să fie examinate de instituțiile cu atribuții și responsabilități în domeniu”, se arată în declarație.

Reprezentanții Agenției nu au precizat la cine anume se referă.

Amintim că, pe 16 iulie, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat modificarea valorilor marjelor la comercializarea cu ridicata a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, pentru semestrul doi al anului 2021. ANRE accentuează că prețurile la pompă nu vor crește.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: