Scrisoare pentru Ciocoi. Angajații HoReCa cer să li se permită vaccinarea anti-Covid (DOC)
Full Article 2 minutes read

Scrisoare pentru Ciocoi. Angajații HoReCa cer să li se permită vaccinarea anti-Covid (DOC)

Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) solicită autorităților includerea angajaților HoReCa în II-a etapa a campaniei de vaccinare. O adresare în acest sens a fost expediată premierului interimar Aureliu Ciocoi, în calitate de președinte al Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). 

Autorii demersului argumentează că sectorul HoReCa nu este doar una dintre cele mai afectate industrii din cauza pandemiei Covid-19, dar și o industrie cu mulți angajați, care au constant contact direct cu publicul, fiind expuși unui risc crescut de infectare.

„Fiind un grup care este expus unui risc mare de infectare, reprezentanții HoReCa cer autorităților să fie incluși în II-a etapă a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19. Imunizarea angajaților HoReCa va putea garanta un mediu sigur de lucru și va permite sectorului revenirea la un regim normal de activitate. De la începutul pandemiei, HoReCa a fost unul dintre cele mai afectate domenii de restricțiile adoptate de autorități”, se arată în scrisoare.

De asemenea, în adresarea expediată prim-ministrului interimar, care este și Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale, Asociația MĂR solicită:

• prelungirea programului de activitate până la ora 22:00;

• permiterea organizării evenimentelor festive cu caracter unic pe baza testului negativ;

• măsuri de suport necesare sectorului pentru a evita falimentările și emigrarea angajaților în masă.

Ar putea fi o imagine cu text

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „MÁR MD -2068 MATEI OF.83 666 333 În susținerea celor expuse mai pentru comprehensiune considerăm necesară întrevedere reprezentanților MAR PreÈedintele Comisiei pentru Situații Excepționale, Premierul interimar, domnul Aureliu Ciocoi, conform subiectelor de discuție și împuternicirilor funcției, într-un timp cât mai apropiat. Solicitare: dați curs propunerilor 2. să prezenta; 3. Ciocoi ne comunicați printr-o scrisoare oficială ce măsuri au fost acceptate, arîr caz de refuz rugăm prezentate argumentele refuzului; comunicați posibilitatea organizării unei întrevederi cu Prim-ministrul interimar, dl. Aureliu Cu respect, Aneta ZASAVIȚCHI PreÈedinte Asociația MAR”

***

Campania de imunizare împotriva Coronavirusului a demarat în Republica Moldova pe 2 martie. Autoritățile au decis că vor fi trei etape: inițial au fost vaccinați lucrătorii medicali. În etapa a II-a au fost incluse persoanele din grupurile de risc, care suferă de morbidități, pedagogii și forțele de menținere a ordinii publice, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani și jurnaliștii. În etapa a III-a urmează să fie imunizați toți doritorii. Până pe 16 aprilie, au beneficiat de vaccin anti-Covid puțin peste 86 de mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: