Se anunță demiteri? Grosu a anunțat lista instituțiilor unde vor demara controale, iar prima este CEC
Full Article 3 minutes read

Se anunță demiteri? Grosu a anunțat lista instituțiilor unde vor demara controale, iar prima este CEC

După învestirea guvernului, vor demara controale în mai multe instituții. Printre acestea se numără Comisia Electorală Centrală (CEC), Agenția Națională Transport Auto (ANTA), Consiliul Concurenței, Consiliul Audiovizualului și Agenția Servicii Publice (ASP). Declarația a fost făcută de către președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu, în cadrul ediției din 13 iulie a emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR MOLDOVA.

„Prima instituţie, cea mai indicată asupra căreia o să dăm o apreciere, este Comisia Electorală Centrală. Ceea ce s-a întâmplat în această campanie electorală… ruşinea cu gestionarea dosarului diasporei şi ruşinea de a deschide trei secţii de votare pe teritoriul necontrolat de autorităţile Republicii Moldova, rea-voinţa de a lăsa la latitudinea corupţilor transportul organizat. Noi am monitorizat la sânge ce s-a întâmplat în regiunea transnistreană. Sunt peste 11.000 de maşini care au traversat Nistrul, din care 9.000 de mai multe ori”, a spus Igor Grosu.

Liderul PAS a numit și alte instituții unde se vor desfășura controale.

„ANTA este o altă instituţie care trebuia să-i ia la întrebări pe cei care transportau oameni dacă sunt autorizaţi. Consiliul Audiovizualului este o altă instituţie care am impresia că şi-a luat liber. Campania electorală a fost plină de fake-news-uri, manipulări, minciuni, insinuări. O să găsim o soluţie juridică, corectă. Ei nu sunt intangibili. Intangibili sunt cei care îşi fac corect meseria, care respectă legea. Consiliul Concurenţei, toată debandada cu preţurile la carburant, care nu mai are nicio scuză. Vestitul cumătru al lui Nichiforciuc de la ASP care, în plină pandemie, a majorat preţurile la servicii. În privinţa acestor instituţii trebuie să luăm o decizie politică, asumată”, a spus Igor Grosu.

În cadrul unei conferințe de presă din 12 iulie, Igor Grosu a anunțat că echipa sa pregătește o „schimbare drastică a modului cum funcționează instituțiile statului”: „Cheltuim prea mulți bani pentru instituții care nu-și fac treaba. Atât guvernul, cât și instituțiile subordonate parlamentului vor trece printr-un audit – financiar și funcțional. Ca să avem răspunsul la întrebările: 1. cât, cine și cum a furat din bugetetele instituției, pentru a stopa scurgerile și pedepsi hoții. 2. cum putem crește eficiența instituției ca să avem servicii de calitate la costuri mai mici. Vom fi foarte interesați să promovăm în funcții specialiști integri care au fost marginalizați și alungați din sistemul Plahotniuc-Dodon”, a explicat Grosu.

Amintim că, dacă scrutinul din 11 iulie va fi validat de Curtea Constituțională, PAS ar putea obține 63 de mandate de deputat, ceea ce asigură formațiunii dreptul de a adopta proiecte de legi și de a învesti guvernul. Candidatul PAS la funcția de deputat Andrei Spînu a menționat că garnitura guvernamentală ar putea fi formată și din reprezentanți ai altor partide.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: