„Se atestă o diminuare a cazurilor, însă se menține numărul de decese”. Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență
Full Article 2 minutes read

„Se atestă o diminuare a cazurilor, însă se menține numărul de decese”. Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a vorbit despre modul în care este gestionată situația pandemică din țară. Declarații în acest sens au fost făcute după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, astăzi, 5 aprilie.  

„Se atestă o diminuare a cazurilor de infectări, însă se menține la același nivel numărul de decese. Se menține o rată a cazurilor extrem de grave și se menține un număr ridicat al cazurilor de pacienți intubați”, a declarat Ciocoi.

„Am rugat colegii de la Ministerul Sănătății să fac o evaluare de perspectivă, dacă este reacție provizorie urmată de o creștere a cazurilor. Dacă timp de două săptămâni vom urmări o diminuare a cazurilor, atunci putem vorbi despre o tendință generală de diminuare”, a spus acesta.

De asemenea, premierul a informat despre faptul că de la Bălți este înregistrată o cerere prin care se solicită instalarea a șase corturi pentru testarea rapidă la COVID-19. De la Glodeni se solicită efectuarea procesului de studii cu prezență fizică. „Acest lucru mi se pare inacceptabil”, a declarat Ciocoi.

Premierul interimar a mai anunțat că peste 3000 de polițiști și 2000 de carabinieri asigură ordinea publică. Acesta a menționat faptul că în unele cazuri, reprezentanții structurilor de forță se confruntă cu o atitudine ostilă din parte populației.

Menționăm că la ședința din 31 martie, parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență până pe data de 30 mai 2021. Lista restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus o puteți studia AICI.

Proiectul de hotărâre pentru introducerea stării de urgență a fost aprobat cu 52 de voturi. Au votat pro deputații Partidului Socialiștilor, Platformei „Pentru Moldova” și Partidului Șor. Deși deputații din opoziție au înaintat mai multe amendamente, niciunul nu a fost aprobat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: