Se clatină fotoliul ministrului Economiei? Gaibu: „Probabil am fost dat afară de vreo 6 ori, cel puțin”
Full Article 3 minutes read

Se clatină fotoliul ministrului Economiei? Gaibu: „Probabil am fost dat afară de vreo 6 ori, cel puțin”

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, ar lua în calcul demisia din funcție, dacă acest lucru va fi solicitat, inclusiv, de cetățenii Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute de ministru în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea TV.

„Dacă ar fi să vorbim despre remanieri, probabil am fost dat afara de vreo 6, ori cel puțin. La noi opinia publică contează și asta este bine. Noi avem o democrație veritabilă, asta este foarte bine. Dar este și o vulnerabilitate, pentru că la noi societatea încă este foarte ușor susceptibilă la diferite zvonuri, falsuri, dezinformări și, din păcate, acest lucru acționează”, a declarat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

Gaibu nu exclude că și-ar putea prezenta demisia din funcția de ministru în cazul în care reformele inițiate la minister ar intra într-un blocaj sau, inclusiv, dacă acest lucru ar fi cerut de opinia publică.

„Exista diferite forme de zvonuri care se vehiculează prin presă și ele influențează opinia. Și atunci, deoarece există această democrație, opinia publică contează. (…) Eu, personal, am ca scop și am venit aici să fac reforme structurale. Dacă din diferite motive aceste interese nu vor fi posibil de făcut, eu îmi pierd interesul față de poziția dată. (…) Daca nu se vor întâmpla reformele sau voi fi blocat, inclusiv din cauza opiniei publice, atunci da, aș lua în considere să-mi depun demisia”, a mai declarat Sergiu Gaibu.

Precizăm că guvernul condus de prim-ministra Natalia Gavrilița a marcat, recent, un an de activitate. La un an de la învestirea în funcție a Cabinetului de miniștri, garnitura guvernamentală a ieșit la raport. „A trecut unul dintre cei mai grei ani”, a declarat șefa Guvernului, Natalia Gavrilița.

Timp de un an, din Guvernul Gavrilița au plecat doi miniștri. Este vorba de fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, care a invocat „motive personale” și fostul ministru al Agriculturii, Viorel Gherciu, care a fost revocat din funcție.

Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că miniștrii din Guvernul Gavrilița sunt evaluați, iar după acest proces ar putea avea loc remanieri. Și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a admis că în unele ministere „lucrurile se mișcă mai puțin bine”. Totuși, aceasta a susținut că, deși are o opinie, decizia cu privire la eventuale remanieri îi aparține premierului Natalia Gavrilița.

Amintim că Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: