În perioada sărbătorilor de Paști va fi simplificată circulația în regiunea transnistreană
Full Article 2 minutes read

În perioada sărbătorilor de Paști va fi simplificată circulația în regiunea transnistreană

În perioada 22 aprilie-4 mai va fi asigurat un regim simplificat de trecere a persoanelor și a mijloacelor de transport ce vor întreprinde vizite cu caracter privat în localitățile din stânga Nistrului și mun.Bender. Anunțul a fost făcut de Biroul Politici de Reintegrare. Cel din urmă mai declară că informația a fost confirmată și prin canalul de corespondență dintre reprezentanții politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Chișinăul declară că a salutat această inițiativă și a venit cu apelul către Tiraspol de a stabili pentru o perioadă nedeterminată o liberă circulație plenară între ambele maluri – „cu renunțarea la orice forme de control și de rețineri a persoanelor și a mijloacelor de transport așa după cum are loc pe malul drept al Nistrului”, comunică reprezentanții Chișinăului.

„S-a accentuat că asigurarea circulației nestingherite pe un termen nelimitat este demult așteptată de către cetățeni, va fi pozitiv primită de toți locuitorii Republicii Moldova și va contribui la consolidarea măsurilor de încredere”, comunică cei de la Biroul Politici de Reintegrare.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: