Secretarul de stat american Antony Blinken va fi la Chișinău pe 5 și 6 martie
Full Article 1 minutes read

Secretarul de stat american Antony Blinken va fi la Chișinău pe 5 și 6 martie

Pe 5-6 martie, secretarul de stat american Antony J. Blinken va vizita Republica Moldova. Vicepremierul Nicu Popescu spune că agenda discuțiilor include sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru eforturile țării noastre de a oferi asistență refugiaților ucraineni ca urmare a războiului din țara vecină. 

Totodată, potrivit lui Popescu, va fi discutată susținerea de către „partenerii americani a proceselor democratice, a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a menționat ministrul moldovean.

La Chișinău, șeful diplomației americane se va întâlni cu președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul de externe Nicu Popescu.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: