Secretarul general adjunct al Consiliului Europei vine în Moldova. Programul vizitei
Full Article 2 minutes read

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei vine în Moldova. Programul vizitei

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei Bjorn Berne va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 8-9 aprilie. Bjorn Berge va avea întrevederi cu oficiali de nivel înalt, printre care președintele Parlamentului Igor Grosu și ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru. Informațiile au fost confirmate de Oficiul Consiliului Europei la Chișinău.

Bjorn Berge are programate întâlniri cu ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe Vladimir Cucu și președintele Parlamentului Igor Grosu. Printre subiectele de discuție se vor regăsi: războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, reafirmarea sprijinului continuu al Consiliului Europei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar și încurajarea eforturilor depuse de autorități în implementarea reformelor democratice.

De asemenea, secretarul general adjunct al Consiliului Europei va avea o întrevedere cu președinta Consiliului Audiovizualului Liliana Vițu. Aceasta are drept scop aprofundarea cooperării dintre Republica Moldova și Consiliul Europei în domeniul audiovizualului.

Pe 8 aprilie, la ora 13:00, secretarul general adjunct va ține o prelegere publică la Universitatea de Stat din Moldova și va face un schimb de opinii cu studenții privind egalitatea de gen și impactul Convenției de la Istanbul (Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice), la care Republica Moldova a aderat în 2022.

Pe 9 aprilie, începând cu ora 10:00, la Penitenciarul Pruncul, secretarul general adjunct și ministra Justiției vor participa la ceremonia de predare-primire a unui lot de echipamente, dispozitive și mobilier medical. Bunurile au fost procurate în cadrul proiectului „Consolidarea reformei sistemului penitenciar și de probațiune, asigurarea asistenței medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis din Republica Moldova”.

Consiliul Europei donează, pentru a doua oară, echipamente medicale performante în vederea acoperirii necesităților stringente ale unităților sanitare din toate penitenciarele, astfel încât acestea să corespundă standardelor stabilite de Comitetul pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante (CPT).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: