Secretarul general al Guvernului a demisionat. Funcția va fi ocupată de actualul șef al Serviciului Vamal
Full Article 2 minutes read

Secretarul general al Guvernului a demisionat. Funcția va fi ocupată de actualul șef al Serviciului Vamal

Cabinetul de miniștri a aprobat, pe 23 noiembrie, demisia lui Dumitru Udrea din funcția de secretar general al Guvernului. În locul lui Udrea a fost numit Igor Talmazan, șeful Serviciului Vamal.

Talmazan va intra în exercițiul funcției din 24 noiembrie.

„Domnul Talmazan este șeful Serviciului Vamal la moment. Este bine cunoscut ca un manager extraordinar, a lucrat și în Cancelarie în corpul de control al doamnei prim-ministru de atunci, doamna Sandu. Cunoaște foarte bine lucrul Cancelariei și îi mulțumesc că a acceptat să vină să ne ajute pe toți să accelerăm lucrurile care au fost începute”, a comunicat premierul Natalia Gavrilița.

La rândul său, Dumitru Udrea a vorbit pe o rețea de socializare despre demisia sa. El a declarat că a acceptat funcția de secretar general al Guvernului pentru o perioadă de cel mult șase luni, ca urmare a unei invitații din partea premierului Natalia Gavrilița.

„Acum aproape un an, am acceptat invitația prim-ministrei Natalia Gavrilița pentru funcția de secretar general al Guvernului pentru o perioadă de cel mult șase luni. Am acceptat această nouă provocare profesională pentru a contribui la un viitor mai bun al țării mele”, a spus Udrea. „Cu dedicație și responsabilitate, am rămas însă în funcție până astăzi, muncind alături de colegii din Cancelaria de Stat”, a adăugat el.

„Sunt încrezător că drumurile noastre se vor intersecta în viitor, iar eu mă voi dedica în continuare bunăstării țării mele”, a conchis Udrea.

***

Dumitru Udrea a intrat în exercițiul funcției de secretar general al Guvernului pe 15 decembrie 2021. Decizia a fost aprobată de Guvern, la propunerea prim-ministrei Natalia Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: