Ședința de judecată în cazul de fabricare a dosarelor Petic și Verbițchi a fost amânată, la solicitarea avocatului lui Cavcaliuc
Full Article 2 minutes read

Ședința de judecată în cazul de fabricare a dosarelor Petic și Verbițchi a fost amânată, la solicitarea avocatului lui Cavcaliuc

Ședința de judecată în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc a fost amânată. Informația a fost confirmată de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) pe 11 noiembrie. Procurorii au precizat că amânarea s-a făcut la solicitarea avocatului lui Cavcaliuc.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru luni, 15 noiembrie, la Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana). Instanța va examina demersul procurorului PCCOCS din 10 noiembrie de aplicare a arestului, în cauza, în perioada în care Gheorghe Cavcaliuc deținea funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

Liderul (PACE Gheorghe Cavcaliuc a fost citat la Procuratură, pentru a fi audiat în calitate de învinuit în dosarele de investigare a cauzelor penale fabricate în privința cetățenilor Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi. El urma să se prezinte la Procuratură în data de 5 noiembrie 2021, pentru a fi audiat în calitate de învinuit.

Fostul șef-adjunct al IGP a publicat o înregistrare video, prin intermediul căreia a anunțat că este de acord să facă declarații pe cazurile în care a fost citat de PCCOCS. Gheorghe Cavcaliuc a precizat că se află în Marea Britanie și există mai multe „motive întemeiate” pentru care nu se poate prezenta la audierile care ar fi urmat să aibă loc la Chișinău. De asemenea, liderul PACE a menționat că a cerut să fie remisă o comisie rogatorie internațională în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, urmând să depună mărturie de acolo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: