Ședința Guvernului R. Moldova a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Ședința Guvernului R. Moldova a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor din Ucraina

Ședința din 4 aprilie a Guvernului R. Moldova a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor din Ucraina.

Premierul Natalia Gavrilița a menționat că a fost îngrozită de imaginile făcute publice din orașul ucrainean Bucea, dar și alte localități.

„Acestea ne arată cât de crud este războiul și cu siguranță aceste fapte vor trebui cercetate cu mare atenție la nivel internațional. Astăzi a fost decretată zi de doliu în memoria victimelor războiului nedrept din Ucraina. De aceea, propun să începem ședința Guvernului cu un moment de reculegere”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului de la Chișinău a adăugat că autoritățile vor continua să pledeze pentru pace.

„Avem nevoie de pace și stabilitate pentru ca guvernele să se poată concentra pe îmbunătățirea traiului cetățenilor și nu pe consecințele dezastruoase ale acestui război, atât în termeni de pierderi umane, cât și consecințe sociale și vulnerabilizarea populațiilor întregi”, a mai spus Gavrilița.

Pe 2 aprilie, premierul Natalia Gavrilița și ministrul de Interne Ana Revenco s-au deplasat în Ucraina și au transmis prima tranșă dintr-un lot de ajutor umanitar în valoare totală de 24 mil. lei (1,2 mil. euro), în baza deciziei aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale.

Autoritățile din Ucraina au acuzat Rusia în termenii cei mai duri, vorbind despre genocid și ucidere deliberată a populației, după descoperirea gropii comune în orașul Bucea. Procurorul general al țării a spus că până duminică seară au fost găsite 410 cadavre. De cealaltă parte, Ministerul Apărării din Rusia a transmis că imaginile furnizate de partea ucraineană sunt „false”.

În același timp, secretarul general al NATO spune că Rusia își repoziționează forțele în jurul Kievului și nu efectuează o „retragere reală”. Jens Stoltenberg a avertizat că ar putea avea loc noi atacuri în zonă.

În ultimele două zile, Rusia a atacat două rafinării din centrul și sudul Ucrainei (Odesa), despre care a spus că erau folosite pentru aprovizionarea trupelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: