Ședința primăriei capitalei: Zilnic, la Centrul de la Modexpo sunt aduse peste 100 de persoane
Full Article 2 minutes read

Ședința primăriei capitalei: Zilnic, la Centrul de la Modexpo sunt aduse peste 100 de persoane

Până în prezent, în municipiul Chișinău au fost testate pozitiv cu noul coronavirus peste 27 000 de persoane. Despre acest lucru a anunțat șefa Direcţiei generale asistenţă socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței primăriei din 12 octombrie. Aceasta a precizat că capacitatea spitalelor din municipiu pentru pacienții infectați sau confirmați cu COVID-19 este de peste 1000 de locuri, iar zilnic la Centrul Covid de la Moldexpo sunt aduși 100 de pacienți.

Cei mai mulți pacienți infectați sunt din grupele de vârste de la 60 de ani și mai mult, dar și persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 39 de ani.

Pentru monitorizarea la distanță este utilizată în continuare platforma Gira. Cu ajutorul acesteia, sunt supravegheați 18 085 pacienți infectați cu noul coronavirus, care se tratează la domiciliu.

Tatiana Bucearschi a menționat că capacitatea totală a spitalelor din municipiul Chișinău este de 1037 de paturi pentru pacienții cu COVID-19, inclusiv pentru 167 de copii și 44 de gravide.

La ziua de ieri, în municipiul Chișinău erau internați 815 pacienți infectați sau suspecți cu noul coronavirus:  772 confirmați și 43 suspecți. Dintre aceștia, 295 sunt în stare gravă, iar 8 – intubați.

Totodată, 15% dintre pacienții internați în spitalele municipale sunt pacienți din întreaga țară, nu doar din Chișinău.

Zilnic, la Centrul COVID-19 amplasat pe tetitoriului centrului expozițional „Moldexpo”  sunt primiți peste 100 de oameni.

Amintim că, la nivel național, au fost înregistrate 62 151 cazuri de infectare cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: