Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a fost suspendat din funcție
Full Article 1 minutes read

Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a fost suspendat din funcție

Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, comisarul – șef Valeriu Cojocaru, a fost suspendat din funcția publică cu statut special pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al funcționarului. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General al Poliției (IGP), pe 20 septembrie.

„Conducerea IGP nu va tolera nici cea mai mică abatere de la respectarea legii din partea angajaților Poliției, indiferent de funcția pe care aceștia o dețin. Intransigența în aplicarea și respectarea legii începe în primul rând de la noi înșine, altfel nu vom putea vorbi despre Poliție ca despre o instituție integră, eficientă și respectată de către cetățeni”, se arată într-o declarație publicată de IGP.

Amintim că actual șef al IP Balți Valeriu Cojocaru este vizat în dosarul fostei Direcții nr.5 a MAI. În același dosar figurează Dorin Damir, președintele Asociației FEA și Alexandru Pînzari, care a deținut funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției în timpul guvernului controlat de Partidul Democrat, iar ulterior funcția de ministru al Apărării, în timpul guvernului de coaliție format din PSRM și PDM.

Cojocaru a fost reținut pe 5 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: