Șeful ONU, Antonio Guterres, a sosit într-o vizită neașteptată în Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Șeful ONU, Antonio Guterres, a sosit într-o vizită neașteptată în Republica Moldova

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sosit pe 19 august în Republica Moldova, unde urmează să se întâlnească cu preşedinta Maia Sandu. Vizita sa neanunțată intervine după ce Guterres a vizitat vineri oraşul-port Odesa pentru a vedea la faţa locului modul în care este pus în aplicare acordul ce permite exportul de cereale ucrainene, a declarat purtătorul său de cuvânt Farhan Haq, citat de Agerpres.

Autoritățile moldovenești nu au confirmat deocamdată această vizită.

Sâmbătă, şeful ONU va zbura la Istanbul, unde îşi va finaliza turneul în Europa, vizitând Centrul Comun de Coordonare (JCC) care supraveghează respectarea pactului mediat de Naţiunile Unite şi Turcia.

Potrivit lui Haq, Guterres se va întoarce la New York sâmbătă seara târziu.

Secretarul general al ONU a vizitat joi Liov (Lviv), unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi cu cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Amintim că Guterres a mai fost în Republica Moldova pe 9 mai curent, însă atunci șefa statului, din motive de sănătate, nu a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: