Șeful Procuraturii Anticorupție cere majorarea numărului de procurori
Full Article 1 minutes read

Șeful Procuraturii Anticorupție cere majorarea numărului de procurori

Șeful Procuraturii Anticorupție cere majorarea numărului de procurori în cadrul instituției pe care o conduce. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 15 noimbrie, Viorel Morari solicită ca numărul acestora să crească de la 720 la 750, iar cel al personalului auxiliar, de la 700 la 750.

În comunicatul de presă se argumentează că volumul de muncă al procurorilor a crescut mult peste estimările făcute în perioada când a fost aprobat numărul prevăzut pentru personal. „Aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal al activității și pot influența inamovibilitatea și independența acestora”, se mai arată în mesaj.

Prin urmare, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a expediat o scrisoare cu o solicitare în acest sens președintei parlamentului, Zinaida Grecianîi. Acesta și-a exprimat speranța că legislativul va ține cont de solicitări și va vota modificările de rigoare, pentru ca prevederile să se regăsească și în proiectul Legii Bugetului pentru anul viitor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: