Serebrian a comentat declarația Ucrainei despre „planul de reîntoarcere a Transnistriei în termen de 7 ani”
Full Article 2 minutes read

Serebrian a comentat declarația Ucrainei despre „planul de reîntoarcere a Transnistriei în termen de 7 ani”

Chișinăul nu are un plan prin care se urmărește reintegrarea regiunii transnistrene în decursul a 7 ani. Autoritățile lucrează la un concept de reintegrare. Cu precizări în acest sens a venit vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian.

Oficialul moldovean a comentat declarația unui oficial de la Kiev care a spus că autoritățile de la Chișinău au elaborat un plan prin care se urmărește reintegrarea regiunii transnistrene în decursul a 7 ani.

„Nu am ascuns că lucrăm la conceptul de reintegrare. Acesta nu este un plan de reintegrare, ci un concept. Probabil că domnul Danilov a avut în vedere anume acest concept. Acesta în curs de dezvoltare. Ne consultăm cu partenerii noștri strategici. (…) Nu ne grăbim cu lucrările la acest plan. Desigur nu îl vom face public. Acest lucru se face întotdeauna în timpul procesului de negociere”, a declarat Serebrian la „Novaea Nedelea” de la TV8.

Amintim că secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei Alexei Danilov a declarat că autoritățile de la Chișinău au elaborat un plan prin care se urmărește reintegrarea regiunii transnistrene în decursul a 7 ani. „Trebuie să decizi asta o dată, iar când ei transformă asta într-o situație de proces politic, că alegătorii sunt acolo, este o greșeală imensă”, a adăugat el.

Ulterior, Biroul politici de reintegrare a spus, pentru NM, că prioritățile în domeniul politicilor de reintegrare a țării sunt reflectate în programul și în planul de acțiuni al Guvernului, iar „soluția finală poate fi atinsă exclusiv pe cale pașnică, cu respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: