Sergiu Sîrbu, din arest la domiciliu – în izolatorul CNA. Judecătorii au schimbat măsura preventivă
Full Article 2 minutes read

Sergiu Sîrbu, din arest la domiciliu – în izolatorul CNA. Judecătorii au schimbat măsura preventivă

În rezultatul examinării recursului înaintat de procurorii anticorupție asupra deciziei primei instanțe privind plasarea în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile a ex-deputatului Sergiu Sîrbu, magistrații Curții de Apel Chișinău au dispus admiterea integrală a recursului. Prin urmare, ex-deputatul vizat a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în izolatorul CNA”, a declarat Cherpec pentru NM.

Pe 2 februarie, Sîrbu a fost reținut pentru îmbogățire ilicită.

Pe 16 decembrie 2021, Procuratura Anticorupție a anunțat că i-a înaintat învinuirea lui Sergiu Sîrbu pentru corupere activă (art.325 din Codul penal), faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat.

Ex-deputatul este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

Fostul deputat a fost vizat și într-un act de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în legătură cu suma nejustificată de 1,9 milioane de lei. Sîrbu, de cealaltă parte, a declarat că actul ANI este „absurd” și îl va contesta în instanță.

***

Tot pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită alți ex-deputați: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnîi. Pe 31 martie – Sîrbu, Vitiuc și Zagorodnîi au fost plasați în arest la domiciliu

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: