Serviciul Vamal reacționează după ce 6 angajați au fost reținuți într-un dosar de corupție: a fost demarată o investigație internă
Full Article 2 minutes read

Serviciul Vamal reacționează după ce 6 angajați au fost reținuți într-un dosar de corupție: a fost demarată o investigație internă

Serviciul Vamal a venit cu o reacție după ce șase angajați ai Biroului Vamal „Nord”, inclusiv șeful acestuia Nicolae Mazanca, au fost reținuți într-un dosar de corupție pasivă. Instituția a menționat că a inițiat o anchetă internă și acordă sprijin organelor de drept pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile.

Pe acest caz a fost demarată o investigație internă și este acordat suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate, în conformitate cu normele legale. Conducerea Serviciului Vamal condamnă cu vehemență și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției”, se arată într-un comunicat publicat de Serviciul Vamal.

Precizăm că șeful Biroului Vamal „Nord”, Nicolae Mazanca, și șase dintre subalternii săi – funcționari vamali, inclusiv șefi ai posturilor vamale – sunt cercetați penal în cadrul unui dosar pentru corupție pasivă. Pe 3 iulie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la cele șapte persoane vizate, în urma cărora șase vameși, inclusiv Nicolae Mazanca, au fost reținuți. Cel de-al șaptelea funcționar urmează a fi cercetat în stare de libertate.

Potrivit CNA, s-a constatat că bănuiții ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia ar fi pretins și primit remunerații ilicite de la persoane fizice și persoane juridice pentru urgentarea sau eludarea unor proceduri vamale. Mai exact, cei din urmă erau favorizați la introducerea sau tranzitarea bunurilor pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, contrar prevederilor legii. Astfel, în cadrul investigațiilor efectuate de CNA s-a documentat pretinderea și acceptarea de către bănuiți de la persoanele care introduceau marfă prin posturile vamale a unor remunerații ilicite ce variau între 1 500 și 9 000 de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: