Sesiunea de toamnă a Parlamentului s-a încheiat
Full Article 2 minutes read

Sesiunea de toamnă a Parlamentului s-a încheiat

Parlamentul de Legislatura a XI-a s-a convocat în ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2021. Deputații au aprobat, pe 24 decembrie, hotărârea privind încheierea sesiunii a doua ordinare din acest an.

Într-un discurs de la tribuna centrală, deputatul BCS, Corneliu Furculiță, a criticat activitatea guvernării, amintind că în perioada realizării programului de guvernare „Moldova vremurilor bune”, benzina, motorina și gazul lichefiat s-au scumpit.

„Gazul natural s-a scumpit cu 139%, iar energia termică s-a scumpit cu 60%. Cu circa 30 la sută s-au scumpit cărbunii și tot cu aproape atâta s-au scumpit lemnele pentru foc. Sper că noul an va fi unul mai constructiv, când majoritatea parlamentară va lua în calcul vocea opoziției, propunerile și soluțiile noastre, care sunt așteptate de popor. Pentru asta cetățenii au votat pentru noi, ca să le facem viața lor mai bună, nu doar a demnitarilor și verișoarelor acestora”, a conchis deputatul.

Între timp, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, a declarat că în acest an, au reușit să facă lucruri bune, iar 2022 va fi anul reformelor.

„În anul 2022 vom pune fundamentul unei justiții independente, care lipsește cu desăvârșire în Republica Moldova. Vom construi un sistem medical mai performat și empatic, vom edifica un sistem social mai generos, echitabil și vom construi o economie mai competitivă. Toate aceste lucruri le vom reuși, dragi colegi, grație abnegației, profesionalismului și integrității de care dați dovadă în fiecare zi”, a specificat Popșoi.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: