Și-a călcat amicul de pahar cu mașina la Ungheni și a fugit. Ce pedeapsă a primit bărbatul?
Full Article 2 minutes read

Și-a călcat amicul de pahar cu mașina la Ungheni și a fugit. Ce pedeapsă a primit bărbatul?

Un bărbat a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare după ce, aflându-se în stare de ebrietate, și-a călcat amicul de pahar cu mașina, ceea ce a condus la decesul acestuia, și a părăsit locul accidentului. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, și-a recunoscut vinovăția. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală (PG) într-un comunicat din 22 martie.

Accidentul rutier a avut loc în satul Cioropcani, raionul Ungheni, pe 27 octombrie 2023, între 19:00 și 19:30. Inculpatul, care era beat, a urcat la volanul unui automobil de model „Volkswagen Sharan”, iar pe bancheta din spate, în calitate de pasager, l-a luat pe amicul său de pahar, care se afla, la fel, în stare de ebrietate avansată, pentru a-l duce acasă. S-au deplasat împreună pe o stradă din Cioropcani, unde inculpatul a stopat automobilul în apropierea domiciliului pasagerului, care a coborât de pe bancheta din spate, din partea dreaptă. Inculpatul a plecat cu automobilul la un alt prieten din apropiere, dar după ce nu l-a găsit acasă, s-a întors pe același traseu. Ajungând lângă domiciliul pasagerului său pe care îl lăsase anterior acasă, din imprudență a traversat bărbatul, care se afla la sol, pe toată suprafața corpului, cauzându-i traumatisme grave care s-au soldat cu decesul acestuia.

Ulterior, fără să solicite intervenţia ambulanţei, a poliţiei şi fără să acorde primul ajutor medical, a părăsit locul accidentului rutier.

Potrivit PG, pe 19 martie, bărbatul a fost recunoscut vinovat în temeiul a două articole din Codul penal: încălcarea regulilor de circulație, comisă în stare de ebrietate, care a cauzat din imprudență decesul unei persoane și părăsirea locului accidentului. Astfel, instanța de judecată l-a condamnat la 4 ani și 3 luni  de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis și anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunilor imputate.

Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: