Și-a propus să ajungă în Cartea Recordurilor Guinness. În Moldova se va desfășura cea mai lungă excursie prin țară, fără mașină
Full Article 2 minutes read

Și-a propus să ajungă în Cartea Recordurilor Guinness. În Moldova se va desfășura cea mai lungă excursie prin țară, fără mașină

Cunoscutul ghid și amator de sport Feodor Evstigneev va încerca pe 29 mai să ajungă în Cartea Recordurilor Guinness. Acesta și-a propus să organizeze cea mai lungă excursie prin țară fără mașină. Aceasta va dura 24 de ore. 

„Pornim din orașul Comrat la ora 5:00, alergăm prin Cimișlia și Hâncești până la piatra de temelie a Chișinăului. Întreaga excursie va dura 24 de ore. Este greu să estimez distanța, întrucât vom reieși din starea de spirit. Cu siguranță este, însă, mai mult de 100 km. În tot acest timp voi povesti despre punctele de atracție din localitățile prin care vom trece”, a povestit sportivul.

Recordul lui Evstigneev va fi monitorizat de National Records Agency, care s-a deschis recent în Moldova. Reprezentanta acesteia, Olga Iurco, a precizat că trebuie respectate anumite condiții:

„Pentru început, recordul este în înregistrat de către Agenția Națională a Recordurilor. Potrivit condițiilor, împreună cu Feodor, în excursie trebuie să meargă minimum încă doi participanți, care vor asculta tot ceea ce va povesti. În plus, este nevoie de minimum doi experți în turism care să înregistreze totul, iar excursioniștii vor confirma asta documentar. La 5:00 dimineața va fi lansat cronometrul, care va fi oprit fix peste 24 de ore. De asemenea, totul va fi filmat 24/24. La sfârșit, toate dovezile vor fi studiate. Noi le vom studia și dacă se vor confirma, le vom transmite Cărții Recordurilor Guinness”.

Mai multe detalii puteți citi pe pagina evenimentului de pe Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: