Și-ar fi însușit circa 17 mln lei, încasați la expoziții de câini: percheziții la președintele Uniunii Chinologice din Moldova
Full Article 2 minutes read

Și-ar fi însușit circa 17 mln lei, încasați la expoziții de câini: percheziții la președintele Uniunii Chinologice din Moldova

Percheziții într-o cauză penală în care este vizat președintele Uniunii Chinologice din Moldova. Acesta este bănuit că ar fi sustras circa 17 milioane de lei, destinați AO „Centrul Chinologic UCM”. Banii ar fi fost încasați de la participanții diferitor expoziții naționale și internaționale. Informația a fost comunicată pe 23 iulie de Centrul Național Anticorupție (CNA). 

Reprezentanții CNA au raportat că ofițerii instituției și procurorii mun. Chișinău au efectuat percheziții, pe 23 iulie, într-o cauză penală în care este vizat președintele Uniunii Chinologice din Moldova. Cel din urmă este bănuit că ar fi sustras circa 16 830 000 de lei de la participanții diferitor expoziții naționale și internaționale, în perioada 2019-2024.

„Suma provine din taxa achitată de participanți, în funcție de nivelul expoziției și rasa de câini, bani care urmau să fie reflectați în evidența contabilă a Asociației”, au precizat reprezentanții CNA. Instituția a adăugat că din suma totală de circa 19 000 000 de lei încasată de Asociație, doar 2 170 000 de lei au fost contabilizate.

Centrul Național Anticorupție a adăugat că în prezent desfășoară „acțiuni, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora”.

NewsMaker a încercat să ia legătura cu reprezentanții Uniunii Chinologice din Moldova. Instituția are telefonul deconectat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: