VIDEO Simpatizanții lui Șor protestează la Președinție în timp ce Maia Sandu susține un briefing alături de Johannes Hahn
Full Article 3 minutes read

VIDEO Simpatizanții lui Șor protestează la Președinție în timp ce Maia Sandu susține un briefing alături de Johannes Hahn

Simpatizații lui Șor, în frunte cu câțiva lideri ai Partidului „Șor” protestează din nou în fața Președinției. Aceștia cer repetat demisia guvernării din cauza situației din țară și să să dea voie să conducă țara „celor care le pot oferi oamenilor o viață mai bună”, a spus deputata „Șor” Reaghina Apostolova. Acțiunea de protest are loc în timp ce președinta țării Maia Sandu susține un briefing comun cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Buget și Administrație, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

Dinu Țurcan, președintele raionului Orhei, a declarat din fața porții clădirii prezidențiale, că vizita înaltului oficial european este un prilej bun ca să se convingă că actuala guvernare „nu are nici cele mai elementare atitudini democratice”.

„Cei care o susțin astăzi pe Maia Sandu, aproape necondiționat vor începe să se gândească serios dacă această susținere în continuare va fi una care va acoperi toate fărădelegile și ilegalitățile comise personal de Maia Sandu. Moldova este o țară europeană, care se află în inima Europei, care merită să trăiască așa cum trăiesc toate țările din UE. Această vizită este o bună oportunitate ca el să se convingă cu ochii proprii de doleanțele poporului, de durerea poporului și totodată să se convingă că actuala guvernare nu are nici cele mai elementare atitudini democratice în asemenea situația”, a spus Țurcan.

Protestatarii împreună cu Țurcanu au încercat să intre în curtea Președinției, dar au fost stopați de forțele de ordine. O protestatară s-a adresat și polițiștilor care au îngrădit clădirea Președinției.

„De ce stați ca un perete în fața noastră? Noi avem un scop comun”, a spus femeia care s-a prezentat ca fiind o fostă contabilă la Brigada „Fulger”.
„Noi nu suntem mulțumiți de actuala guvernare și vom veni și duminică ca să cerem demisia”,
a spus un alt protestatar.

Oamenii scandează „demisia”, „bravo” după fiecare discurs și țin pancarte în mâini pe care scrie „Pas ne fură pâinea de la gură”. Ei spun că seria de proteste va continua.

După aproape o oră de proteste în fața președinției, manifestanții au mers în „orășelul schimbării”, și au conectat la boxe muzică populară, declarând acțiunea de protest închisă.

Anterior, președinta Maia Sandu a spus că demisia i-o cer hoții și marii corupți, cei care nu vor ca autoritățile să înfăptuiască reforma justiției.

Deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția vine după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: