Sinopharm sau AstraZeneca? Universitatea de Medicină va organiza un maraton de imunizare contra COVID-19
Full Article 2 minutes read

Sinopharm sau AstraZeneca? Universitatea de Medicină va organiza un maraton de imunizare contra COVID-19

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza un maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19. Evenimentul cu genericul „De la student la student” se va desfășura în perioada 21-23 mai, a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) pe 18 mai.

Maratonul va începe vineri, de la ora 15:00, și se va desfășura până duminică, ora 21:00, fără pauze. De menționat că nu e nevoie de programare. Procesul se va desfășura în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.

Astfel, sunt îndemnați și așteptați toți studenții, cadrele didactice, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani și alte categorii de personal din toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Potrivit USMF, vor fi organizate zece puncte de vaccinare unde vor fi disponibile vaccinurile Sinopharm și AstraZeneca.
Trei puncte de vaccinare vor fi deschise în incinta blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu 27) unde va avea loc imunizarea cu serul Sinopharm, iar alte șapte puncte în  Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu 25) unde se va administra serul AstraZeneca.

În procesul de vaccinare, vor fi antrenați medici de familie, asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice, cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

USMF va asigura și administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19. În perioada 11-13 iunie, se va administra serul Sinopharm, iar în perioada 16-18 iulie, vaccinul AstraZeneca.

***

Campania de imunizare din Republica Moldova a demarat pe 2 martie. Potrivit platformei vaccinare.gov.md, de atunci, au fost inoculați aproape 243 de mii de oameni. Doar 33 de mii au beneficiat până acum de ambele doze de ser.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: