Situație alarmantă în capitală. Ministerul Sănătății va analiza starea pandemică tot mai gravă
Full Article 2 minutes read

Situație alarmantă în capitală. Ministerul Sănătății va analiza starea pandemică tot mai gravă

Situația pandemică din Chișinău este tot mai gravă. Prin urmare, aceasta va fi analizată într-o ședință comună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Anunțul a fost făcut de către Boris Gâlcă, șeful-adjunct interimar al Direcției asistență socială și sănătate a anunțat, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipalității din 17 august.

Potrivit lui Gâlcă, numărul locuitorilor municipiului Chișinău infectați cu COVID-19 a depășit cifra de 12 mii, iar cel al deceselor – 278. În prezent, în instituțiile medicale municipale se află internați 713 bolnavi de coronavirus dintre care 92 sunt în stare gravă.

„Pentru a patra săptămână consecutiv, în Chișinău se înregistrează o creștere a numărului de bolnavi de coronavirus, este o stare gravă”, a declarat Gâlcă.

În același timp, oficialul a specificat că situația pandemică este cu atât mai dificilă cu cât incidența infectării cu COVID-19 în mun. Chișinău este mai mare decât raportul existent pe țară.

„Pe parcursul ultimului weekend în Chișinău au murit încă 3 oameni din cauza coronavirusului. Situația epidemiologică din capitală este foarte complicată. Din acest motiv, împreună cu Ministerul Sănătății, am alocat încă 50 de paturi pentru pacienții infectați. Astfel, în spitalele din Chișinău pot fi internați 930 de pacienți cu coronavirus”, a precizat Gîlcă și a adăugat că, zilnic, în Chișinău sunt depistate peste jumătate din numărul de cazuri noi de coronavirus înregistrate în țară.

La nivel național, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, au fost înregistrate aproape 32 de mii de cazuri de COVID-19 și 897 de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: