Slusari, despre moțiunea de cenzură contra guvernului: „Intuiesc că se va lua decizia ca mâine să semnăm”
Full Article 2 minutes read

Slusari, despre moțiunea de cenzură contra guvernului: „Intuiesc că se va lua decizia ca mâine să semnăm”

Platforma Demnitate și Adevăr nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură contra guvernului. În cadrul briefingului din 13 iulie, vicepreședinte formațiunii Alexandru Slusari a declarat că textul acesteia este pregătit și se așteaptă decizia colegilor din blocul ACUM, adică a membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Textul moțiunii de cenzură este pregătit. Până la sfârșitul zilei așteptăm ultimele sugestii de la PAS. Noi examinăm depunerea moțiunii doar semnată de cei 26 de deputați, împreună cu PAS. Seara, la ora 17:00 va avea loc ședința biroului politic al Platformei, unde intuiesc că se va lua decizia ca mâine să semnăm această moțiune de cenzură”, a explicat Slusari.

Deputatul a menționat că și conducerea PAS urmează să examineze pe parcursul zilei de astăzi inițiativa.

„Nu vreau să vin cu mai multe comentarii, chiar dacă uneori mi se pare că doar Platforma DA dorește demiterea acestei guvernări. Așteptăm până mâine și trebuie să ținem cont că suntem contra cronometru și au mai rămas maximum 3 săptămâni până la închiderea sesiunii de primăvară-vară, dar nu putem exclude că se va încerca închiderea ședințelor parlamentului și mai devreme”, a precizat vicepreședintele Platformei DA.

Menționăm că Platforma DA a declarat și anterior despre necesitatea demiterii guvernului Chicu. Mai mult, liderul formațiunii Andrei Năstase a spus că Platforma DA este gata să își asume guvernarea și are cel puțin trei candidaturi la funcția de prim-ministru.

Pe de altă parte, liderii PAS au menționat că ar fi iresponsabilă demiterea guvernului Chicu într-o situație de criză, când partidele din opoziția parlamentară nu dispun de suficiente voturi pentru învestirea unui alt executiv.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: