„Șmecherii politice”. Reacția PAS la apelul lui Ion Ceban, la unitate în CMC 
Full Article 3 minutes read

„Șmecherii politice”. Reacția PAS la apelul lui Ion Ceban, la unitate în CMC 

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) i-au răspuns primarului Ion Ceban. Cel din urmă a invitat la masa de dialog partidele care au acces în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), pentru a realiza împreună „proiectele promise în campania electorală”. PAS numește acțiunea lui Ceban „momeală” și o încercare de a „induce cetățenii în eroare prin discursurile sale despre unitate”. „Noi vom pune accent pe rezolvarea problemelor oamenilor, fără a băga de seamă toată șmecheriile politice pe care le încearcă acest escroc politic Ion Ceban”, a declarat partidul. 

Fracțiunea PAS din CMC a publicat o declarație a lui Lilian Carp, candidatul partidului la alegerile pentru funcția de primar din 5 noiembrie, ca reacție la apelul din 13 noiembrie a lui Ion Ceban. Precizăm că în cadrul scrutinului din 5 noiembrie, Ceban a obținut cele mai multe voturi și, în rezultat, al doilea mandat de primar al mun. Chișinău. Lilian Carp a obținut 28,23 % dintre voturile alegătorilor. Deputatul Lilian Carp a acces în CMC din partea PAS, care s-a ales 20 de mandate.

Potrivit lui Carp, „Ceban crede că lumea va crede în această momeală”.

În Consiliul Municipal Chișinău, noi, prin cei 20 de consilieri municipali care au fost votați de către oameni, vom pune accent ca programul nostru electoral pentru un Chișinău confortabil să fie realizabil”, a precizat Carp.

El a mai spus că Ceban ar încerca „să inducă cetățenii în eroare prin discursurile sale despre unitate”.

Dar nimeni nu va lua în serios acest mincinos, care va încerca să inducă cetățenii în eroare prin discursurile sale despre unitate, că este apolitic și tot așa mai departe. Am văzut acțiunile pe care le întreprinde, să vedem ce surprize ne mai pregătește în următoarele zile. Noi ne vom axa pe agenda noastră, iar hârtia de turnesol va fi dezbaterile pe Planul Urbanistic General, prin care să oprim Mafia Imobiliară, să nu mai admitem ca orașul Chișinău să fie înecat în ambuteiaje, să nu mai admitem aceste furnicare pe care Ion Ceban le-a acceptat atunci când au fost votate Planurile Urbanistice Zonale”, a menționat Carp.

El a mai declarat că va urmări „ca toate deciziile luate în municipiul Chișinău să fie transparente, lucrările să fie făcute calitativ, pentru că orașul nostru merită să fie unul confortabil”.

Noi vom pune accent pe rezolvarea problemelor oamenilor, fără a băga de seamă toate șmecheriile politice pe care le încearcă acest escroc politic Ion Ceban. În timpul apropiat vom anunța public cum vom acționa în CMC, așa ca să punem Chișinăul în rândul orașelor europene, cu condiții normale de trai”, a menționat Lilian Carp.

Pe 13 noiembrie, primarul capitalei Ion Ceban, tot el lider MAN, a declarat că fracțiunea partidului său din CMC este deschisă să colaboreze cu celelalte formațiunii care au obținut mandate în Consiliu. Ceban a spus că MAN a analizat programele electorale propuse de formațiunile care au acces în CMC, „în special” cel propus de fracțiunea PAS, și este pregătit să susțină și să realizeze cel puțin 60% din acesta. Totodată, edilul a menționat că fracțiunea MAN este dispusă să implementeze 60% din programul electoral al PSRM, dar și alte proiecte înaintate de restul formațiunilor din CMC.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: