Socialiștii, acuzați de „propagandă unionistă conștientă” și de „publicitate” în favoarea AUR. Reacția PSRM
Full Article 2 minutes read

Socialiștii, acuzați de „propagandă unionistă conștientă” și de „publicitate” în favoarea AUR. Reacția PSRM

Mark Tkaciuk, membrul comitetului executiv al Partidului „Congresul Civic” a acuzat Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) de faptul că formațiunea îi face publicitate Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). PSRM a calificat declarațiile lui Tkaciuk drept „imature și nefondate”.

În cadrul unui briefing de presă, astăzi, 7 iunie, Tkaciuk a spus că la sfârșitul lunii mai, ratingul AUR era de doar 0,1% conform unor sondaje de opinie realizate de o companie „apropiată de PSRM și de Partidul ȘOR”, iar acum AUR ar depăși pragul electoral de 5%.

„Vedem cum la sfârșitul lunii mai, în Republica Moldova, a început să i se facă reclamă acestui partid. Pe canalele TV, pe portalurile de internet, în cele mai renumite publicații citite, sunt publicate sondaje de opinie, care arată că partidul, care până atunci nu s-a înscris nici măcar la alegeri, depășește practic pragul electoral de 5%”, a spus Tkaciuk.

Acesta a acuzat PSRM de faptul că „a promovat unionismul în forma sa cea mai rea”. De asemenea, Tkaciuk a precizat că „acțiunile socialiștilor sunt îndreptate spre divizarea electoratului Partidului Acțiune și Solidaritate”, însă „în rezultat, AUR va obține o parte din voturile PAS și va trece în parlament, unde se va uni cu PAS”.

Purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu a declarat pentru NM că afirmațiile lui Tkaciuk sunt „nefondate și imature”.

„Ne-a surprins să auzim asemenea declarații imature și nefondate de la tovarășul Tkaciuk. Este amuzant că acesta este practic singurul mod în care tovarășul Tkaciuk s-a remarcat în această campanie electorală ”, a spus purtătoarea de cuvânt a socialiștilor.

Menționăm că Partidul „Congresul Civic” a anunțat că va contesta în instanță înregistrarea de către CEC a Alianței pentru Unirea Românilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: