„Socialiștii par să aibă amnezie”. Deputații PAS îi dau replica lui Dodon, după ultimatumul anunțat președintei țării
Full Article 3 minutes read

„Socialiștii par să aibă amnezie”. Deputații PAS îi dau replica lui Dodon, după ultimatumul anunțat președintei țării

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco și Dumitru Alaiba au venit cu reacții după ultimatumul anunțat de către liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, privind desemnarea unui candidat la funcția de premier.

„În primul rând, Dodon și socialiștii par să aibă amnezie, or exact aceleași teze și declarații demagogice le-au folosit în luna decembrie 2015. (…) În al doilea rând, Dodon se pare că uită că între 9 martie 2019 și 8 iunie 2019, fiind Președinte al Republicii Moldova, nu a înaintat niciun candidat la funcția de Prim-ministru. Timp de trei luni aproape. Și nu doar că nu a înaintat niciun candidat, dar chiar a și mers la Curtea controlată de Plahotniuc pentru a-și ”constituționaliza” inacțiunea. Și Curtea lui Plahotniuc, desigur, i-a făcut pe plac lui Dodon, or atunci cei doi erau un tot întreg”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PAS a dat asigurări că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura neapărat. Potrivit acestuia, în ciuda celor declarate, Igor Dodon și socialiștii își doresc ca scrutinul să aibă loc cât mai târziu.

Foarte pe scurt cu privire la ceea ce a zis Igor Dodon:

1) În primul rând, Dodon și socialiștii par să aibă amnezie, or…

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Luni, 18 ianuarie 2021

 

De această părere este și colegul său de partid, deputatul Dumitru Alaiba.

„Nu e prima dată când Dodon se răzgândește. Tot ce trebuie să înțelegeți din conferința de presă a lui de azi e că el nu mai vrea anticipate. Vrea foaie de parcurs, vrea una-alta, promite proteste, etc. Tot în afară de anticipate, cât mai curând posibil. E și previzibil. În următorul parlament fracțiunea PSRM de vreo 20 de deputați (plus un kuliok) nu va prea avea cu cine forma o majoritate”, a scris Alaiba.

Dodon din nou виляет.

Nu e prima dată când Dodon se răzgândește. Tot ce trebuie să înțelegeți din conferința de presă a…

Publicată de Dumitru Alaiba pe Luni, 18 ianuarie 2021

Reacția vine în pofida faptului că președintele PSRM Igor Dodon a reiterat în cadrul conferinței de presă din 18 ianuarie că formațiunea își dorește desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Politicianul i-a cerut președintei țării Maia Sandu să desemneze un candidat la funcția de funcția de premier, acuzând-o de uzurparea puterii în stat. Mai mult, Igor Dodon a precizat că dacă cererea nu va fi îndeplinită până pe 1 februarie, PSRM va organiza proteste de amploare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: