Șoferii ar putea rămâne fără mașină, dacă vor conduce în stare de ebrietate
Full Article 2 minutes read

Șoferii ar putea rămâne fără mașină, dacă vor conduce în stare de ebrietate

Șoferii care au fost prinși băuți la volan ar putea rămâne fără mașină. Aceeași pedeapsă ar putea fi aplicată și în cazul în care conducătorul auto fiind în stare de ebrietate a provocat vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății sau a provocat decesul unei persoane. 

Subiectul a fost abordat în cadrul consultărilor publice din 5 noiembrie, organizate de Inspectoratul General al Poliției (IGP) privind modificarea unor acte normative.

„Noi ajungem din păcate, în situația în care persoana care a fost surprinsă la volan continuă să conducă neavînd permis de conducere. Astfel provocând alte infracțiuni, alte contravenții, cu același mijloc de transport” a menționat un reprezentant al IGP.

Între timp, în cadrul Campaniei „Tulburel”, în luna octombrie, au fost depistați în stare de ebrietate la volan peste 500 de șoferi.

Peste 400 dintre aceștia erau în stare de ebrietate avansată, fiind ridicate 345 de unități de transport și duse la parcările specializate.

Au fost sancționate 40 de persoane care au comercializat băuturi alcoolice contrafăcute, iar 9 procese-verbale au fost întocmite celor care au vândut băuturi alcoolice minorilor.

574 de persoane au fost documentate pentru că au consumat produse alcoolice în locuri interzise.

Au fost informați peste 3 mii de posesori de arme despre riscul folosirii ei în stare de ebrietate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: