Șor îl acuză de „calomnie” pe Ceban, din cauza reparației unei curți: „Poți să-ți sucești gâtul cu ușurință” (VIDEO)
Full Article 4 minutes read

Șor îl acuză de „calomnie” pe Ceban, din cauza reparației unei curți: „Poți să-ți sucești gâtul cu ușurință” (VIDEO)

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a declarat că primăria condamnă „condamnă acțiunile electorale ale unor partide pe teritoriul spațiilor publice care au fost reabilitate de către municipalitate”. Precizarea a fost făcută după ce, în data de 3 august, Blocul „Victoria” – fondat de oligarhul fugar Ilan Șor – a organizat un eveniment festiv dedicat finalizării lucrărilor de reabilitare a unei curți de bloc din sectorul Ciocana al capitalei. Deși Ion Ceban nu a menționat la cine se referă, Ilan Șor susține că declarațiile respective vizează echipa sa. Acesta insistă că curtea de bloc a fost reparată „cu ajutorul” echipei sale și îl acuză de pe edil de „calomnie”. 

Pe 3 august, Blocul „Victoria” a organizat festivități într-o curte a unui bloc locativ din strada Petru Zadnipru din Chișinău, cu ocazia finalizării lucrărilor de reparație a acesteia. Acolo a fost instalată o scenă decorată cu simbolica Blocului „Victoria”, pe care au evoluat mai mulți artiști, și au fost prezenți mai mulți animatori, care au distrat copiii.

La eveniment au fost prezenți cel puțin trei reprezentanți ai Blocului „Victoria” – deputații neafiliați Vasile Bolea, Vadim Fotescu și Marina Tauber. Ultima a putut fi văzută dansând hora cu alți participanți.

Trei zile mai târziu, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău, edilul Ion Ceban a declarat că instituția pe care o conduce „condamnă acțiunile electorale ale unor partide pe teritoriul spațiilor publice care au fost reabilitate de către municipalitate”. Primarul capitalei nu a menționat însă la ce formațiuni politice s-a referit.

Rog toată lumea să fie foarte precaută în această privință, iar cei care încearcă să tragă foloase din banul public și din activitățile municipalității să fie sancționați în conformitate cu prevederile legislației: nu contează că sunt în spațiul public aici, în raza orașului, sau pe teritoriul suburbiilor. Reiterez, vă rog să fiți foarte vigilenți, atât instituțiile sociale, cât și preturile de sector. Ținând cont de faptul că deja suntem în perioada electorală și fiecare va încerca, într-o formulă sau alta, să își facă promovare în incinta municipiului Chișinău. La fel, atenționez instituțiile publice: tot ce ține de perioada electorală, de campania electorală – în strictă conformitate cu prevederile legislației. Dacă o să auzim sau o să vedem situații în care poate să existe corupere – pasivă sau activă – în vederea forțării unora sau altora pentru propagandă electorală, vor fi sancționați dur. Și atenționez o dată în plus despre acest lucru”, a adăugat el.

La scurt timp, Ilan Șor, fondatorul Blocului „Victoria”, a publicat un mesaj pe rețelele sale de socializare în care l-a acuzat de primarul capitalei de „calomnie”. Oligarhul fugar, care este condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară” și se ascunde de justiție în Rusia, susține că acuzațiile lui Ceban referitor la acțiuni electorale făcute din contul proiectelor municipiului Chișinău vizează blocul său politic.

El a publicat și imagini cu o curte de bloc reparată de Primăria Chișinău și cea care ar fi fost reabilitată de echipa sa în sectorul Ciocana, făcând comparație între ele.

Primarul-adaptor al Chișinăului, Ceban, a calomniat în mod josnic echipa noastră. A pretins că ne facem PR pe seama reparației dintr-o curte din Ciocana, care ar fi fost făcută din banii municipalității. Acesta este reparația lui în fotografia de mai sus. Poți să-ți sucești gâtul cu ușurință. Iar PR pe astfalt spart și bare de tracțiuni îndoite este nivelul lui Ceban.  Noi am ajutat să se facă o curte modernă. Fonduri municipale nu au fost atrase, iar, de fapt, tot Chișinăul nu le-a văzut demult. Ceban îți v-om spune din timp unde va avea loc următoarea reparație. Vino, când va fi gata, îți vei face PR”, a menționat acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: