Soroca: Copil de 6 ani, lăsat singur acasă, salvat de pompieri după ce în bloc a izbucnit un incendiu
Full Article 3 minutes read

Soroca: Copil de 6 ani, lăsat singur acasă, salvat de pompieri după ce în bloc a izbucnit un incendiu

În ultimele 24 de ore, doi copii au fost salvați de pompieri: la Soroca, unde un copil de 6 ani se afla singur într-o casă în care a izbucnit un incendiu și în Chișinău, unde un copil de 10 ani a căzut într-un subsol.

Primul caz în care a fost necesară intervenția salvatorilor a avut loc în orașul Soroca. Potrivit IGSU, un incendiu a izbucnit într-o locuință de pe strada Dimitrie Cantemir. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat pe 11 iunie la ora 11.49. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care a stabilit că din interiorul unui apartament de la etajul 3 ieșea fum dens.

Salvatorii au deblocat ușa și în procesul de cercetare au stabilit că în interiorul locuinței se afla un băiat în vârstă de 6 ani, lăsat de unul singur. Pompierii au reușit să evacueze de urgență copilul fără ca acesta să fie afectat de produsele arderii. Incendiul a izbucnit la balconul apartamentului, iar fumul risca să inunde întreaga locuință. Copilul a fost predat serviciului medical pentru investigații. În urma incendiului, acesta nu a avut de suferit. Focul a fost lichidat, iar circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care a fost necesară intervenția salvatorilor pentru salvarea unui minor a avut loc în după amiaza zilei de 11 iunie într-un subsol din bulevardul Mircea cel Bătrân 5/2, municipiul Chișinău. Potrivit primelor informații înregistrate, un băiat în vârstă de 10 ani a căzut într-un subsol, după ce s-a jucat pe copertina blocului de locuit. La fața locului au intervenit două echipe de pompieri, care au reușit în timp scurt să deblocheze ușa subsolului și să salveze copilul.

Minorul a fost evacuat și predat echipajului medical ajuns la fața locului, pentru ulterioare îngrijiri. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, angajații IGSU atenționează oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze cu atenție să nu-i lase de unii singuri în casă sau în locuri nesigure ce reprezintă un risc pentru viață.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 42 de situații de risc.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: