Soția judecătorului Nicolae Ceaus beneficiază de pază de stat
Full Article 2 minutes read

Soția judecătorului Nicolae Ceaus beneficiază de pază de stat

Svetlana Ceaus, soția judecătorului Nicolae Ceaus, beneficiază de pază de stat. Anunțul a fost făcut de deputatul Vasile Năstase, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 15 aprilie.

„Dacă acest lucru i s-a întâmplat soțului ei, există o bănuială rezonabilă că același lucru i s-ar putea întâmpla și ei. Și atunci mi se pare un lucru absolut normal ca să beneficieze de această pază”, a spus Vasile Năstase.

Amintim că judecătorul ucrainean Ceaus, care se află pe teritoriul țării noastre din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150.000 de dolari, și care se judecă cu autoritățile Republicii Moldova pentru obținerea azilului politic, a fost anunțat dispărut și dus într-o direcție necunoscută. Despre răpirea lui Nicolae Ceaus a anunțat pe 3 aprilie avocatul său, Iulian Balan. Potrivit poliției, bărbatul de 54 de ani a fost răpit din curtea blocului în care locuia.

Într-un briefing de presă, ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că poliția a reținut un suspect și deține probe care demonstrează implicarea unor cetățeni străini în răpirea magistratului ucrainean. Aceștia ar fi părăsit deja Republica Moldova. Voicu și-a exprimat speranța că SIS va obține informații suplimentare de la autoritățile ucrainene.

La ședința parlamentului din 9 aprilie a fost constituită o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean. În termen de până la 60 de zile, comisia va prezenta parlamentului raportul cu privire la informațiile acumulate. Președinte al comisiei a fost ales deputatul Vasile Năstase.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: