Spania: Circa 250 de persoane au participat la un festival de muzică electronică în cadrul unui program-pilot digital
Full Article 2 minutes read

Spania: Circa 250 de persoane au participat la un festival de muzică electronică în cadrul unui program-pilot digital

Circa 250 de persoane au participat la un festival de muzică electronică în orașul Giorna din Spania, în cadrul unui program-pilot digital, notează Digi24. Potrivit autorităților, acest program ar putea permite socializarea fără a răspândi coronavirusul. 

Începând din octombrie, concertele au fost interzise în regiunea Cataloniei, iar patronii de restaurante şi baruri au fost nevoiţi să închidă localurile în cursul nopţii, începând din luna decembrie.

În cadrul unui plan, având ca scop revigorarea sectorului ospitalităţii, locuitorii din Girona au avut posibilitatea, pentru o seară, să obţină un permis digital cu care au putut participa la un concert sau să ia masa la cinci restaurante din oraş.

Pentru aceasta, participanţii au trebuit să descarce o aplicaţie pe telefoanele lor mobile, să prezinte rezultatele negative ale unui test antigen pentru COVID-19, ale unui test PCR sau să deţină dovada că au avut anterior o infecţie cu noul coronavirus.

Cele cinci restaurante care au luat parte la eveniment au avut voie să funcţioneze la 80% din capacitate. Abonamentul a avut o valabilitate de maximum 36 de ore şi a costat între 2,50 şi 8,50 de euro.

Amintim că la sfârșitul lunii martie, în Barcelona a fost organizat un concert-test cu participarea a 5000 de persoane, care au realizat teste rapide pentru COVID-19 şi au purtat măşti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: